Rechte lijn

Ik ga het gewoon doen. Komende week gaat deze niet-klusser zich storten op een mega-klusproject*: de restyling van de slaapkamer van de oudste dochter.

Afgelopen week hebben we alle voorbereidingen getroffen.
De oudste en ik zijn naar een bouwmarkt geweest en hebben daar muurverf in de gewenste kleuren laten mengen. Verder hebben we een paar sausbakken, rollers en kwasten aangeschaft. De beste aankoop vind ik zelf een lange stok, waarmee ik het plafond kan witten.

Dat hele sausen zie ik inmiddels wel zitten. Er kan immers niet heel veel misgaan. Het zijn allemaal grote oppervlakken, daar houd ik wel van. Bovendien is knoeien toegestaan, want er komt toch een nieuwe vloer in.

Er is alleen één maar. Dochterlief heeft bedacht dat de bovenkant van de muren wit moet worden en de rest een kleurtje moet krijgen. Dat betekent heel precies afmeten en langs randjes schilderen. Daar ben ik dan weer niet zo’n ster in. Gelukkig heeft iemand mij een filmpje gestuurd, waarin wordt getoond en uitgelegd hoe je zo’n kaarsrechte lijn op de muur krijgt.

Hoe schilder ik een strakke lijn? is de titel van het filmpje.
Goede vraag.

Alle benodigdheden worden opgesomd. Ik luister aandachtig naar de uitleg. Van de volgende zin word ik een beetje zenuwachtig:
Het lastigste is het aftapen van een strakke, horizontale lijn. Daarom raden we je aan om een laserwaterpas te gebruiken.
Een laserwaterpas? Ik heb niet eens een gewone waterpas!

Ik luister verder.

Heb je geen laserwaterpas?
Kan die man gedachtelezen, of zo?

Geen nood. Met een normale waterpas kan het ook.
Gelukkig. Ik kan er vast wel eentje lenen van een handige klusbuurman.

Het filmpje eindigt met de zin:
Een rechte lijn op een muur schilderen, zo doe je dat.

We gaan het meemaken…

 

*Zo ervaart deze niet-klusser het tenminste

Line vector created by pch.vector – www.freepik.com