Basis

Wat zal ik mijn huisgenoten vandaag weer eens voorschotelen?
Lasagne, dat lijkt me wel wat.
Bij de ingang van de supermarkt krijg ik een ontsmet winkelkarretje aangereikt. Aan het eind van mijn vaste boodschappenroute check ik of ik alles heb, reken af en keer zo snel mogelijk huiswaarts.

Ik begin meteen met koken. Lasagne moet bij voorkeur een paar uur indikken, dan is ‘ie extra lekker.
Ik rul het gehakt, giet er melk en water bij en strooi het pakje lasagnesauspoeder erdoor.
Na een poosje roeren valt het me op dat de saus nog niet echt dikker wordt. Hoe kan dat toch? Wat doe ik fout? Even het pakje raadplegen.
Dan zie ik wat er aan de hand is. Er staat ‘Basis voor Italiaanse kruidensaus’ in plaats van ‘Basis voor lasagnesaus’.
Ik heb gewoon het verkeerde pakje uit het schap gehaald! Dat is niks voor mij. Komt vast door alle corona-perikelen…

Wat nu? Alles weggooien en opnieuw beginnen? Ik kijk naar het pruttelende mengsel. Nee, dat is zonde. Dan kijk ik om me heen. Geen huisgenoot te bekennen. Ik gok het er gewoon op.
Na een halfuur haal ik de lasagne uit de oven. Hij is iets vloeibaarder dan normaal, maar verder zie ik geen verschil.

Om half zes zet ik een dampende ovenschaal op tafel.
Het uur van de waarheid is aangebroken. Zullen de fijnproevers het verschil merken?
Vol spanning kijk ik toe hoe iedereen opschept en begint te eten.
‘De lasagne heeft deze keer echt de juiste smaak en de perfecte textuur. Heerlijk!’ jubelt mijn man.
‘Ja, mam, echt lekker, hoor!’ De oudste schept nog een keer op.
Ook de jongste zit te smikkelen.

Wat een lovende recensies! Nou, de volgende keer gebruik ik gewoon weer ‘Basis voor Italiaanse kruidensaus’.

Food vector created by freepik – www.freepik.com